Ocak 2018
Haber Başlığı

ASB’NİN İNOVASYON YOLCULUĞU

Türkiye İhracatçılar Meclisi ve Sabancı Üniversitesi'nin yapmış olduğu işbirliği ile Türkiye'deki saygın üniversitelerin öğretim görevlilerin görev aldığı ve ilk aşamada ülke genelinde sadece 100 firmada gerçekleştirilen "İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi" Avrupa Serbest Bölgesi’nde  2017 başında hayata geçirildi. Tüm yıl süren ekip çalışmaları, proje sunumları ve seçimleri neticesinde finale kalan proje ASB Çevre Mühendisi Halil Özkan ve ekibinin “Yağmur Suyu Hasadı Projesi” oldu. Proje  çevreye verdikleri önem,  doğal kaynakların korunması ve yenilikçi fikir  açısından büyük ödüle layık görüldü.

Ülkemizde inovasyon kavramının yerleşmesine ve gelişmesine büyük katkı sağlayan, inovasyon denilince ilk akla gelen etkinlik “Türkiye İnovasyon Haftası” 6-9 Aralık 2017 tarihleri arasında “BORN GLOBAL” (Doğuştan Küresel) kimliğini de bünyesine dahil ederek “TÜRKİYE İNOVASYON VE GİRİŞİMCİLİK HAFTASI” olarak ziyaretçiler ile buluştu. Finalinde T.C. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yer aldığı Türkiye İnovasyon Haftası etkinliklerinde ASB'de yürütülen inovasyon faaliyetleri bir başarı hikâyesi ve örnek proje olarak ele alındı ve  ASB etkinlikte panelist olarak yerini aldı. Başarılı çalışmalarından ötürü de sertifika ile ödüllendirildi. Şahinler Holding ve Avrupa Serbest Bölgesi Kurucu İşleticisi  adına başarı belgesini Şahinler Holding yönetim kurulu üyesi ve icra kurulu başkanı Sayın. Jale Tuncel aldı.

ASB olarak inovasyon uygularımıza açık inovasyon kapsamında müşterilerimiz ve tüm diğer paydaşlarımızı da dahil ederek değer yaratan yenilikler ile hizmet sunmayı devam edeceğiz.